Bank Nordik Bakker op om erhvervsudvikling
Change Language

BankNordik bakker op om fremtidig erhvervsudvikling

Aktiv deltagelse i lokalsamfundet og tæt kendskab til erhvervsliv og visionære iværksættere gør BankNordik rustet til at støtte op om den fremtidige erhvervsudvikling

Den grønlandske økonomi har længe været inde i en udvikling, hvor et betydeligt antal tilflyttere samt behov for arbejdskraft udefra har sat sit præg. Dels i form af en skyline i hastig forandring, og dels gennem stadig mere internationale arbejds- og byggepladser. Hos BankNordik bekræfter landedirektør Jesper Hansen, at det seneste års internationale økonomiske udvikling tydeligt kan spores i gadebilledet.

“Der er mange byggekraner i sving, og der bygges både en ny byskole, nye institutioner, masser af boliger og ny infrastruktur. Men der sættes ikke helt så mange nye projekter i gang som de forrige år – så aktiviteten vil aftage – men fra et højt niveau,” siger han.

En erfaren medspiller

BankNordik er en bank med mere end 100 års erfaring med at hjælpe både private og erhvervsdrivende med at realisere deres potentiale og opnå økonomisk tryghed og vækst. Den solide erfaring og brede kompetence gør banken i stand til at rådgive virksomheder i Grønland i enkle såvel som komplekse finansielle spørgsmål.

BankNordiks grønlandske hovedsæde ligger i Nuuk, hvorfra rådgiverne hyppigt rejser til bl.a. Sisimiut, Ilulissat, Qaqortoq og Aasiaat for at mødes med kunderne og holde sig opdateret på blandt andet den lokale udvikling i erhvervslivet.

De senere års udvikling af den grønlandske digitale infrastruktur har også bragt banken tættere på kunderne langs kysten. Blandt andet fordi det nu er helt almindeligt at tage et hurtigt møde via internettet i stedet for at vente på, at man kan sidde fysisk overfor hinanden.

VHDesign

Banken rådgiver iværksættermiljøet

BankNordiks grønlandske kundeportefølje rækker fra privatkunder og selvstændige erhvervsdrivende indenfor fiskeri og turisme til de allerstørste virksomheder. De seneste år har banken også hjulpet flere iværksættere med at realisere ideer indenfor bl.a. fiskeri- og marinebranchen, turisme, handel, logistik og transport samt senest gartneri.

I Grønland har der altid været mange selvstændige erhvervsdrivende, mens det er relativt nyt at kombinere forskellige erhvervsformer med henblik på at udvikle helt nye forretningsområder. Den udvikling venter BankNordik sig meget af.

“Jeg tror og håber, at andre lader sig inspirere, når de ser ambitiøse ideer få luft under vingerne. Og hos BankNordik er vi helt klar på at tage en dialog med visionære iværksættere om deres forretningsplan og komme hurtigt i gang,” fastslår Jesper Hansen.

Stærkt lokalkendskab letter dialogen

Men der er plads til flere gode ideer, og med sit stærke lokalkendskab er BankNordik klar til at gribe bolden.

“Vi er en aktiv del af lokalsamfundet som bank og som privatpersoner. Vores rådgivere har mange års erfaring med erhvervsrådgivning i Grønland og en høj anciennitet og ved, hvad der skal til for at sætte ting i gang og kan bygge en troværdig forretning op. Samtidig sætter vi en ære i at være tilgængelige og nemme at tale med. Det gør processen lettere og mere smidig for alle. Ikke mindst kan vi hurtigt vurdere, om der er basis for en forretningsplan. Det sætter kunderne også stor pris på,” siger Jesper Hansen.

“Sund bankforretning er jo ikke kun et spørgsmål om at flytte kolde kontanter fra A til B, men om tillid mellem mennesker,” konstaterer han.

Related Posts

Ny sandhavn i Nuuk i 2026

Sikuki Nuuk Harbour A/S planlægger næste udvidelse af havnen Masiks initiativrige ejere er godt undervejs med et projekt, som ganske bogstaveligt højner kvaliteten af de

Grøn energi skal være for alle

Grøn energi skal være for alle Nukissiorfiit er langt i arbejdet for at gøre Grønland selvforsynende med klimaneutral energi, og selskabet har endnu større ambitioner